Destiláty od Žufánka

ŽUFÁNEK, najlepší liehovar v Česku, ponúka ovocné destiláty z vlastných sadov, bez akéhokoľvek pridania cukru a aróm!

Žufánek Borovička 45%

Žufánek Borovička 45%

0,04l – 2,60 €

Obľúbený alkoholický nápoj vyrobený destiláciou veľmi jemného liehu a plodov borievky bez akéhokoľvek pridania cukru a aróm. Charakteristické vlastnosti tohto lesného plodu dodávajú nápoju osviežujúce účinky.

Žufánek Hruškovica 45%

Žufánek Hruškovica 45%

0,04l – 2,60 €

Hruškovica Žufánek je jemný 45% ovocný destilát, vyrobený z hrušiek Williams. Charakteristické vlastnosti tejto lahodnej odrody dodávajú destilátu dlhotrvajúcu hruškovú chuť s dlhým dozvukom v hrdle. Pri príprave kvasu a samotnej výrobe je dodržiavaný rovnako starostlivý postup ako u našej slivovice. Vyberáme preto len tie najkvalitnejšie hrušky odrody Williams pochádzajúce výhradne z moravských ovocných sadov. Osobitný dôraz je kladený na špeciálnom spôsobe ich kvasenia, vďaka ktorému do destilátu prenesieme všetky aromatické a chuťové prvky. Na výrobu 1 litra Hruškovice z roku 2013 sme potrebovali presne 12,5 kg šťavnatých hrušiek.

Žufánek Slivovica 50%

Žufánek Slivovica 50%

0,04l – 2,60 €

Pri výrobe Slivovice Žufánek je použité len ovocie pochádzajúce z našich sadov v CHKO Biele Karpaty, ktoré spadajú do režimu ekologického poľnohospodárstva. Výroba slivovice je zložitý a dlhý proces, ktorý začína zberom sliviek (u nás imhovoríme trnky) a ich triedením. Šancu má iba zrelé a čisté ovocie. Z neho pripravíme kvas, ktorý dopravíme do uzavretých nerezových tankov s objemom 160 hl. Toto štádium výroby sa nazýva kvasenia a je najdôležitejším prvkom vo výrobnom procese. Za neprístupu vzduchu kvas zreje min. 60 dní, pričom túto dobu alebo intenzitu kvasenia môžeme regulovať pomocou chladiaceho duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše kvasné tanky. Proces kvasenia neurýchľujeme, pretože prirodzene a pomaly prekvasené ovocie dáva vzniknúť tej najlepšej slivovici. Samotná výroba slivovice sa nazýva destilácia. Vykonávame ju na modernom zariadení stĺpcovej technológie, kedy sa z kvasu jediným procesom získava 3× destilovaná slivovica s typicky slivkovou vôňou a jemnou chuťou. Čerstvo vypálená slivovica má pomerne vysoký stupeň liehovitosti (okolo 55%) a preto sa musí riediť pramenitou vodou na konečných 50%. Potom slivovica zreje v pivnici v nerezových nádržiach pri teplote okolo 12 ° C. Tu v pokoji leží 8 – 12 mesiacov aby boli dosiahnuté harmónie v chuti a vôni, toľko typickej pre slivovicu Žufánek.

Žufánek Sicilský citrón 42%

Žufánek Sicilský citrón 42%

0,04l – 3,50 €

Destilát vyrobený z jedinečných sicílskych bio citrónov rastúcich na úpätí Etny. V jednom litri sa nachádza jedno kilo starostlivo olúpanej kôry a dužiny. Dlhou maceráciou a pomalou destiláciou vznikol jeden z najaromatic­kejších destilátov plný esenciálnych olejov. Citróny pochádzajú od talianskej rodiny, ktorá obhospodáruje bio sady na Sicílii. Pre zachovanie maximálneho pôžitku z tejto jedinečnej suroviny je destilát nefiltrovaný.